Közélet

Határidőre elkészülhet Szeged geotermikus fűtési rendszere

Határidőre elkészülhet Szeged geotermikus fűtési rendszere

2020. február 2., vasárnap
Határidőre elkészülhet Szeged geotermikus fűtési rendszere

Megfelelő ütemben haladnak a munkálatok, úgyhogy elkészülhet a tervezett határ­időre Szeged geotermikus fűtési rendszere - értesült a Délmagyar.

Hat városrészben kilenc fűtési kört kapcsolnak majd zöldenergiára. A fedett uszoda mellett Felsőváros más területeit, továbbá Odesszát, az Északi városrészt, Rókust, Tarjánt, valamint a Belvárost 1700–2000 méteres talpmélységű kutakból feltörő vízzel fűtik ki. Ezzel pedig lényegesen csökkentik a környezetszennyező gázok kibocsátását - írja a Délmagyar. – Korábban voltak, akik azt mondták, hogy ezt a rendszert a talajviszonyok miatt nem lehet itt létrehozni. Mégis kiderült, hogy ebbe a talajba is visszasajtolható a víz, azaz megoldott a vízutánpótlás is – mondta a lapnak Lekeny György, a projekt egyik finanszírozója. – Határidős problémáink nincsenek, de azért azt fontos elmondani, hogy kétezer méteres kutakat fúrunk, úgyhogy havária bármikor közbejöhet. A technológia szinte egyedülálló az országban, ráadásul éppen most szerzünk be egy új fúrót, amivel még jobban haladhatunk - tette hozzá. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.