Politika

Fidesz-KDNP: a "Soros-hálózat" egymás ellen uszítja a magyarokat és a romákat

Fidesz-KDNP: a "Soros-hálózat" egymás ellen uszítja a magyarokat és a romákat

2020. február 22., szombat
Fidesz-KDNP: a "Soros-hálózat" egymás ellen uszítja a magyarokat és a romákat

A "Soros-hálózat" a gyöngyöspatai iskolaügyben egymás ellen akarja uszítani a magyarokat és a romákat, ezt a célt szolgálja a vasárnap Budapestre tervezett vonulásos tüntetés is - mondta Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a kormánypártok nevében szombaton Budapesten újságíróknak.

A politikus kifejtette, a "tüntetés szervezője, Setét Jenő maga is Soros-aktivista", ahogy szervezete, az Idetartozunk Egyesület is "Soros-pénzből működik". "A tüntetéshez csatlakozók is jól ismert, külföldről finanszírozott Soros-szervezetek, amelyek számos alkalommal próbáltak már beavatkozni a magyar belpolitikába és nyomást gyakorolni például a bevándorláspolitikánkra" - fogalmazott.

Nacsa Lőrinc kiemelte, "most vasárnap is ott lesz a Soros-egyetemhez köthető Szabad Egyetem, az Amnesty, a Helsinki Bizottság, a TASZ, a Tanítanék, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet és még sorolhatnám".

A kormánypárti politikus szerint ezekben a szervezetekben közös, hogy "mind ott vannak Soros fizetési listáján".

Hangsúlyozta, a "Soros-hálózat valódi célja, hogy félreállítsa a bevándorlásellenes nemzeti kormányt, hogy helyébe saját balliberális bábjait ültesse".

"Az elmúlt években sok mindennel próbálkoztak már, de kudarcot vallottak, most azzal akarnak feszültséget kelteni Magyarországon, hogy egymás ellen akarják uszítani a magyarokat és a romákat" - tette hozzá. A KDNP képviselője szerint erről szól a vasárnapra tervezett tüntetés és az "egész Gyöngyöspata-ügy" is, amelyet "eleve a Soros-hálózat provokált ki: rávették a roma családokat, indítsanak pert az állam ellen". "Feszültséget keltettek és most (...) akadályozzák a roma családokkal való békés megegyezést", sőt "már odáig is elmennek, hogy a roma emberek mögé bújva tüntetést is szerveznek Budapesten" - mondta Nacsa Lőrinc. A kormánypárti politikus kérdésekre válaszolva aláhúzta, az ügyben érintett gyöngyöspataiak jövőjét a kormány által felajánlott képzések segíthetik a leginkább, erről pedig folyamatosak a tárgyalások. Úgy fogalmazott, amennyiben a vasárnapi tüntetés szervezői is a helyi emberek érdekeit néznék, akkor először le kellene menniük Gyöngyöspatára beszélni az érintettekkel ahelyett, hogy "színjátékot" rendeznek a fővárosban a nemzetközi és a magyar balliberális sajtónak. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.