Egészség

Emmi: százszázalékos a meddőségi kezelések és a gyógyszerek támogatása

Emmi: százszázalékos a meddőségi kezelések és a gyógyszerek támogatása

2020. február 1., szombat
Emmi: százszázalékos a meddőségi kezelések és a gyógyszerek támogatása

Február 1-től százszázalékos a meddőségi kezelések és a meddőségi kezelésekben használt gyógyszerek támogatása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint egységessé és szabályozottá vált a meddőségi központok működése, és immár 12 helyen ingyenes a diagnosztikus eljárások teljes köre a férfiak és a nők számára egyaránt. Az új vizsgálatok közfinanszírozásba történő bevonására a kormány éves szinten több mint 9 milliárd forintot biztosít, míg a már közfinanszírozásban levő gyógyszerek esetében a támogatás 100 százalékra emelésére, illetve a korábban nem közfinanszírozott gyógyszerekre évi 1,6 milliárd forintot fordít az állam. Az intézkedésekkel akár több százezer forintot is spórolhatnak a rászoruló párok és több mint 4 ezer újszülött jöhet világra 2022-re - tudatta a minisztérium. A tájékoztatás szerint a meddőség kezelésére szolgáló vényeket a kezelés végzésére finanszírozási szerződéssel rendelkező kijelölt intézmények, szülészet-nőgyógyászatok szakképesítéssel rendelkező szakorvosai írhatják fel. Kiemelték: Magyarország kormánya prioritásként kezeli a családok, köztük a meddőséggel küzdő párok támogatását, ezért több mint 10 milliárd forintot fordít arra, hogy a vágyott gyermek megszülethessen. A cél az, hogy anyagi lehetőségtől függetlenül mindenki vállalhasson gyermeket, javuljon a meddőségi ellátásokhoz való hozzáférés, és minden meddőséggel küzdő pár magas színvonalú kezelésben részesüljön - áll az Emmi közleményében. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.