Közélet

Emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak

Emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak

2020. február 7., péntek
Emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak

Februártól emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak, mivel az egy főre jutó hallgatói támogatás összege is nőtt - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az MTI-hez pénteken eljuttatott videójában.

Azt mondta, hogy a 2018. szeptemberi emelkedés után most további 30 százalékkal, 166 ezer forintra nőtt a hallgatói normatíva. Összesen 40 százalékkal bővült a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret, amelyre a kormány idén 3,5 milliárd forint többletforrást biztosít. Tovább emelkednek tehát a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak, és már 17 különbözőből választhatnak a hallgatók, tanulmányi eredményeiknek és szociális helyzetüknek megfelelően - jegyezte meg Szentkirályi Alexandra. A 2019/2020-as tanévben is több mint ezer hallgató kap külön nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat. Az ösztöndíjak mellett kiváló lehetőség és életre szóló élmény a részvétel külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton - vélekedett. Azt akarják, hogy a fiatalok használható tudást szerezzenek, és így a jövőjük is biztos legyen - hangoztatta a kormányszóvivő.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.