Hírzóna

Elfogták a 15 évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Elfogták a 15 évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét

2020. február 20., csütörtök
Elfogták a 15 évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjét

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a 2004 novemberében elkövetett makói kettős gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint 2004. november 16-án a délelőtti órákban a gyanúsított megölte makói ingatlanában az ott lakó időskorú sértettet, valamint az oda látogatóba érkező lányát.

A bűncselekménnyel összefüggésben korábban nyomozás indult több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt, amelynek keretében gyanúsítottkénti felelősségre vonásra is sor került, azonban a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség 2006. március 14-én - mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt a gyanúsított követte el - megszüntette.

Az időközben felmerülő újabb adatokra figyelemmel a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Életvédelmi Osztályának előterjesztésére 2019 novemberében a Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a megszüntetett nyomozás továbbfolytatását.

A továbbfolytatott nyomozásban beszerzett bizonyítékokra figyelemmel a nyomozó hatóság látókörébe került egy mind ez ideig ismeretlen férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

A több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a nyomozási bíró felé a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésén fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.