Közélet

Bakondi: Megváltozott a migrációs útvonal az utóbbi hetekben

Bakondi: Megváltozott a migrációs útvonal az utóbbi hetekben

2020. február 5., szerda
Bakondi: Megváltozott a migrációs útvonal az utóbbi hetekben

Megváltozott a migrációs útvonal az utóbbi hetekben, újra Magyarország felé vették az irányt a migránsok - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte: az eddig megszokott útvonal (Bosznia-Horvátország-Szlovénia) helyett a migránsok Szerbián keresztül érkeznek a magyar határra vagy a magyar-szerb-román hármas határra. "Érdekes módon elég jól beazonosítják azokat a helyszíneket, ahol a legnagyobb sikerre számíthatnak" - fogalmazott, példaként említve a Bács-Kiskun megyei Hercegszántó-Hódunát, ahol nincs határkerítés, mert ott nem lehetett megépíteni. Hasonló a helyzet a röszkei határátkelőnél, ahol a migránsok megpróbáltak áttörni, hiszen tudták, hogy van egy 3-4 méteres szakasz, ahol nincs kerítés - közölte.

Bakondi György hozzátette, ebből arra lehet következtetni, hogy az embercsempészek is aktívak, és folyamatosan tesztelik - a migránsokkal együtt - a határőrizeti rendszert.

Idén már több mint 4100-an próbálkoztak átjutni a határon, ami jelentős emelkedést jelent a tavalyi év vagy az azt megelőző esztendők adataihoz képest - mondta. Kitért arra, hogy a migránsok módszerei változatosak: megpróbálják átvágni, átmászni vagy aláásni a kerítést, vagy elrejtőznek különböző járműveken, hogy bejussanak az országba.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.