Közélet

Vásárhelyen állítanak ki a Szentendrei Régi Művésztelep alkotói

Vásárhelyen állítanak ki a Szentendrei Régi Művésztelep alkotói

2020. január 30., csütörtök
Vásárhelyen állítanak ki a Szentendrei Régi Művésztelep alkotói

A Szentendrei Régi Művésztelep jelenlegi tíz alkotójának munkáiból április végén nyílik kiállítás a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában; a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) és a Tornyai János Múzeum csütörtökön aláírt együttműködési megállapodásának köszönhetően.

A Szentendrei Régi Művésztelep alkotóinak hódmezővásárhelyi kiállításán Aknay János, Baksai József, Bánföldi Zoltán, Bereznai Péter, Buhály József, Csáki Róbert, Knyihár Amarilla, Krizbai Alex Sándor, Martin Henrik és Nagy Barbara munkáit mutatják be - közölte a MANK csütörtökön az MTI-vel. A kiállítást közösen rendezi meg a két intézmény: a kurátori feladatokat a MANK, az installálást a Tornyai János Múzeum végzi. A megállapodás értelmében a két intézmény együttműködik továbbá a kiállítás népszerűsítésében, a múzeumok éjszakáján pedig tárlatvezetéssel várja a vásárhelyi közönséget.

A Szentendrei Régi Művésztelep alkotói nem egy csoport vagy irányzat, hanem egy szabad közösség - idézi a közlemény Tardy-Molnár Annát, a MANK ügyvezető igazgatóját, aki hozzátette: a hódmezővásárhelyi kiállításon az elmúlt három év legkiemelkedőbb alkotásait mutatják be az Alföldi Galériában. Elmondta azt is, idén ismét meghirdeti a MANK a művésztelep pályázatait.

Tardy-Molnár Anna emlékeztetett arra, hogy a két intézmény közötti együttműködésnek több fóruma is megvalósult az elmúlt években. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója felidézte, hogy a Vásárhelyi Őszi Tárlat egyik nagyvonalú, értékes díjának felajánlója a MANK, illetve az intézmény fenntartásában Hódmezővásárhelyen és Majtényon működő alkotóház és művésztelep állandó helyszínéül szolgál a Tornyai János Múzeum művésztalálkozóinak és szimpóziumainak.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.