Sport

Újabb amerikai légiós érkezett a Szedeákhoz

Újabb amerikai légiós érkezett a Szedeákhoz

2020. január 26., vasárnap
Újabb amerikai légiós érkezett a Szedeákhoz

Közös megegyezéssel távozott Milos Miliszavljevics a férfi kosárlabda NB I/A-ban játszó Naturtex-SZTE-Szedeáktól, helyére az amerikai Cameron Naylort szerződteti a csapat.

"Klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Milos Miliszavljeviccsel, így szerb játékosunk távozik. Köszönjük, hogy bennünket erősített, további sikeres pályafutást kívánunk neki" – írta közösségi oldalán a Szedeák szombaton. A bejegyzésben viszont arról is beszámoltak, Kardos Péter, a csapat elnöke bejelentette, Cameron Naylorral kötöttek szerződést. A 25 éves csatár már Szegedre érkezett. Naylor több amerikai egyetemi csapatban játszott.

Legerősebb szezonját másodévesként Tallahasseeben játszotta, ott meccsenként 13 pontot átlagolt 5 lepattanó és 42 százalékos mezőnymutató mellett. 2016-ban jelentkezett az NBA játékosbörzéjére, azonban egyik körben sem kelt el. Ezt követően először az osztrák Graz, majd a romániai Temesvár együttesében szerepelt. A 2018-2019-es idényben Cipruson kosárlabdázott, míg ebben az idényben az izraeli Elitzur Ironi Netanyában, innen igazolt Szegedre. Az osztrák, illetve a ciprusi bajnokságban is dupladuplát átlagolt. Izraelben szintén remek mutatókkal, 18,7-es pontátlaggal, több mint 50 százalékos mezőnymutatóval és meccsenként 9,2 lepattanóval szerepelt. Cameron 201 centiméter magas, 88 kilogramm. Hétfőtől már edzésbe áll és csatlakozik a kerethez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.