Közélet

Többszörösére emelkedett a családok lakástámogatása

Többszörösére emelkedett a családok lakástámogatása

2020. január 8., szerda
Többszörösére emelkedett a családok lakástámogatása

Alig néhány év alatt megsokszorozódott a családoknak otthonteremtésre igényelhető vissza nem térítendő támogatások összege, amelyet kedvezményes hitellehetőségek is kiegészítenek. Míg az elmúlt években elsősorban az építkezésbe kezdő vagy új lakást vásárló gyermekes párokat segítették a juttatások, az idén már a kistelepülési házvásárlásra és -felújításra is több tíz millió forinthoz lehet hozzájutni. Az elérhető támogatások nemcsak a nagycsaládoknak, hanem a kétgyermekeseknek is bőkezűek - írja a Magyar Nemzet.

A lap cikkéből kiderül, hogy idestova nyolc éve indította újra a második Orbán-kormány az otthonteremtési programot. Akkor – főként 2020-ból, sokévnyi lakáspiaci drágulás után visszatekintve – még viszonylag szerény összegek (1,3–2,5 millió forint) jártak a két, a három vagy a négy gyermeket nevelő családoknak. A vissza nem térítendő szociálpolitikai kedvezményhez bizonyos feltételekkel otthonteremtési kamattámogatás járt a felvett hitel egy részére. A szocpolnak 2015-ben találták meg ma is használatos hangzatos nevét: családi otthonteremtési kedvezmény. Bár a csok rövidítést ma már szinte mindenki ismeri Magyarországon, az adott család helyzetéhez, anyagi lehetőségeihez illeszkedő különféle típusait, pontos támogatási összegeit már kevésbé. Pedig az ötéves története alatt szinte teljesen átalakuló, lényegileg bővülő csok mára a legtöbb élethelyzetben nemcsak egy-két millió forintos, hanem több tíz milliós segítséget jelent a családoknak a saját otthonhoz jutásban. Az évről évre bővülő lehetőségek idén is tartogattak újdonságot. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.