Közélet

Összevissza beszél Márki-Zay a Bessenyei-botrányról

Összevissza beszél Márki-Zay a Bessenyei-botrányról

2020. január 27., hétfő
Összevissza beszél Márki-Zay a Bessenyei-botrányról

A polgármester képtelen kikeveredni a mellébeszélés saját magának ásott csapdájából: három megszólalásában (legalább) háromféleképpen magyarázta, miért fúrták meg a Jászai-díjas érdemes művész, Nemcsák Károly kitüntetését. Jól láthatóan igyekszik magáról letolni a felelősséget, és a közgyűlési többsége mögé bújni a kínos és botrányos ügyben - írja a Promenád.hu.

Egyre jobban belegabalyodik a Bessenyei-botrányba Márki-Zay Péter, aki képtelen leplezni zavarát: összevissza beszél és csúsztat az ügyről.Mint ismert, Bessenyei Ferenc özvegye,B. Élthes Eszter visszavontaHódmezővásárhelytől a Bessenyei név használatának jogát, miután a városvezetés, illetve a közgyűlés a színészóriáshoz méltatlan módon, a szakmai kuratóriumot gyámság alá helyezve, az 50-es évek rákosista módszereit idézve döntött a 2020-as Bessenyei-díjakról. Az özvegy szerintMárki-Zayés a hozzá lojális többség teljesen egyértelműenpolitikai okokbólhúzta át a bírálóbizottság által javasolt Nemcsák Károly kitüntetését. Felháborodottan fejtette ki, a gáláról kirohanó polgármester úgy fogalmazott neki:

„Nemcsák nem színész”.

Márki-Zay zavarodottságát jól jelzi, hogya hétvégén három megszólalásában (legalább) háromféleképpen igyekezett megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, mármint hogy miért is fúrták meg Nemcsák kitüntetését.Egyértelműnek tűnik, hogy az országos sajtóban is egyre inkább boncolgatott ügy rendkívül kínos neki, ennek megfelelőenigyekszik magáról letolni a felelősséget, és a közgyűlés háta mögé bújni. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.