Hírzóna

Négy tonna dohánnyal lett súlyosabb menet közben egy magyar teherautó

Négy tonna dohánnyal lett súlyosabb menet közben egy magyar teherautó

2020. január 8., szerda
Négy tonna dohánnyal lett súlyosabb menet közben egy magyar teherautó

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint négy tonna vízipipadohányt találtak egy magyar teherautóban - közölte a szervezet.

A pénzügyőrök egy Szerbiából Lengyelországba tartó vízipipadohányt szállító teherautót ellenőriztek Röszkén. A szállítmányt kísérő okmányok ellenőrzésén túl a rakományról röntgenfelvétel is készült, ami szerint a raktér félig volt áruval.

Később a NAV munkatársai EKÁER-ellenőrzésen Szegednél megállították a járművet. Az ellenőrzésen a sofőr elmondta, hogy az árut Szerbiában pakolták fel, ott került rá a vámzár is. Úgy nyilatkozott, hogy további rakomány nem került fel a járműre. Arra a kérdésre, hogy miért tért le az autópályáról, azt a válaszolta, hogy tankolni szeretett volna.

A pénzügyőrök a szállítmány átvizsgálása mellett döntöttek. Kiderült, hogy a szállított áru mennyisége szemmel láthatóan megnőtt a röszkei belépéskor bejelentett mennyiséghez képest, mert a raktér tele volt.

Az újabb mérlegelés is alátámasztotta, hogy menet közben megnőtt a rakomány, hiszen több mint négy tonna plusz vízipipadohányt pakoltak ki a pénzügyőrök a raktérből.

A több mint 125 millió forint értékű, igazolatlan eredetű árut a NAV munkatársai lefoglalták. Az ügyben 250 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.