Közlekedés

Nagyobb katonai járműforgalom várható a határvédelem megerősítése miatt

Nagyobb katonai járműforgalom várható a határvédelem megerősítése miatt

2020. január 4., szombat
Nagyobb katonai járműforgalom várható a határvédelem megerősítése miatt

A Magyar Honvédség katonái az erősödő migrációs nyomás miatt hétfőtől az eddiginél nagyobb létszámban támogatják a rendőröket a határvédelmi feladatok ellátásában - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel. Hozzátették: emiatt megnövekedett katonai járműforgalom várható a hétvégén.

Kiemelték: szombattól hétfőig napközben megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az ország több autópályáján és főútvonalán, elsősorban Bács-Kiskun megye és Csongrád megye déli útszakaszain.

A katonai járműforgalom leginkább az M5-ös, az M6-os és az M43-as autópályát, valamint az 55-ös főutat érinti - írták.

A Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy ezeken az utakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai gépjárműveket, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását. Hozzátették: a Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. MTI (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.