Közélet

Már elérhető a nagyszülői gyed

Már elérhető a nagyszülői gyed

2020. január 3., péntek
Már elérhető a nagyszülői gyed

Január elsejétől elérhető a nagyszülői gyermekgondozási díj (gyed), amelynek maximális összege valamivel több mint 225 ezer forint - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten.

Rétvári Bence a sajtótájékoztatón közölte: a Magyarországon teljesen új családtámogatási lehetőséget olyan, még dolgozó, nem nyugdíjas nagyszülők igényelhetik, akik - gyermekük helyett - átvennék az unokák napközbeni ellátásának feladatait. Így az egyébként az anyának vagy apának járó gyedet az ellátást a szülők otthonában végző nagyszülő kaphatja meg - mondta. A nagyszülői gyed maximális összege 225 288 forint, a központi költségvetésben idén erre a célra 1,3 milliárd forint áll rendelkezésre - ismertette az államtitkár.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.