Közélet

Liberális politikai aktivistát bízott meg Márki-Zay Péter, hogy "újságot" készítsen a vásárhelyieknek

Liberális politikai aktivistát bízott meg Márki-Zay Péter, hogy "újságot" készítsen a vásárhelyieknek

2020. január 28., kedd
Liberális politikai aktivistát bízott meg Márki-Zay Péter, hogy "újságot" készítsen a vásárhelyieknek

Tarnay Kristóf Ábel főszerkesztésével új közéleti hírportál indult Hódmezővásárhelyen Hódpress.hu néven​ az önkormányzati tulajdonú HVSZ Zrt. (Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt.) kiadásában – adta hírül a Media1.hu.

A Media1 információi szerint ezzel együtt megújult formában, a HódPress szerkesztőségének gondozásában fog megjelenni a továbbiakban kétheti közéleti lapként az eddig városi információs havilapként ismert ​Vásárhelyi Valóság is, amelynek első megújult számát február elején kereshetik a hódmezővásárhelyi polgárok a postaládáikban. A lapok célja elsősorban a ​ politikai kompromisszumoktól mentes hírszolgáltatás​ a helyben élőket közvetlenül és közvetett módon érintő problémákról, emellett a szórakoztatás és az ismeretterjesztés társadalmilag fontos témákban, mint a fenntarthatóság, az IT-eszközök használata és az egészséges életmód - áll a Hódpress.hu által a Media1-hez eljuttatott közleményében.

A Hódpress főszerkesztője az a Tarnay Kristóf Ábel lett, aki politikai aktivistaként legutóbb a magát függetlennek mondó Szegedernél dolgozott. Szűcs Dániel, a Szegeder főszerkesztője azzal az indokkal rúgta ki nyáron, hogy nem írt elengedő cikket.

Tarnay erről egy terjedelmes Facebook-bejegyzésben fejtette ki véleményét, amelyben óvatos fricskával illette a szegedi hírportált.

- Mindeközben folyamatosan azzal házal, hogy a Szegeder az egyetlen független lap a városban,

és nemrég egy nevetséges önfényező szolgálati közleményben (aminek még a fejléchasználatát is az Indexről másolta) azt írta, hogy “a Szegeder azért jött létre, hogy legyen egy olyan hely, ahol ha történik valami, azt le lehessen írni úgy, ahogyan az valóban megtörtént. Ne az legyen, hogy a főnök leszólt, hogy ez rossz fényt vetne valakikre vagy valakire.” Aha.

Ezáltal a lap végérvényesen a más lapokból gagyi strukturálással (ki tesz sorközt egy közcím után?!), alig látható saját tartalommal, de legalább tucatjával átvett ún. cikkekből áll, amelyeket részben egy, a nevét nem, csak a monogramját fölvállaló kolléga írja

– fogalmazott Tarnay.

Mint ismeretes,

Tarnay volt az, aki egy cikkében kétségbe vonta a szegedi koldusmaffia létezését, figyelmen kívül hagyva portálunk videós bizonyítékát. Úgy vélte, hogy ezt csupán a SzegedMa találta ki azzal az indokkal, hogy félelmet keltsen a szegediekben. Ezt követően a Szegeder kommentelői sorra kritizálták a cikket és a szerző véleményét. Tarnay Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy ez is közrejátszott a Szegederrel való szakításában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.