Hírzóna

Letartóztatják a mórahalmi testvérgyilkost

Letartóztatják a mórahalmi testvérgyilkost

2020. január 6., hétfő
Letartóztatják a mórahalmi testvérgyilkost

A Csongrád Megyei Főügyészség hétfőn indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a mórahalmi férfinak a letartóztatását, aki szombat hajnalban fiatalkorú testvérét ölte meg Mórahalmon.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. január 4-re virradóra ittas állapotban felkereste testvérét a korábban közösen lakott mórahalmi házukban. A sértett egyedül tartózkodott az ingatlanban, majd miután beengedte bátyját, rövid szóváltást követően a gyanúsított hátba szúrta őt egy késsel. Távozását megelőzően a nyomok eltüntetése érdekében a lakóingatlant, valamint a két melléképületet felgyújtotta,a melyek közül a lakóingatlan a holttesttel együtt és az egyik melléképület teljes mértékben kiégett. A másik melléképületben gyújtott tüzet a helyszínre érkező tűzoltók eloltották.

Az emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség az eljárás meghiúsításának oka és veszélye, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye okán tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelése iránt.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészég irányítása mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.