Hírzóna

Leszúrta részeg, agresszív férjét egy vásárhelyi asszony

Leszúrta részeg, agresszív férjét egy vásárhelyi asszony

2020. január 23., csütörtök
Leszúrta részeg, agresszív férjét egy vásárhelyi asszony

A Csongrád Megyei Főügyészség jelzésére a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala három veszélyben levő kiskorú védelembe helyezése felől intézkedett - közölte a vádhatóság.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény foglalt kötelezettségeinek eleget téve a Csongrád Megyei Főügyészség jelzéssel élt az illetékes járási hivatal felé három veszélyhelyzetben levő kiskorú vonatkozásában szükséges intézkedések megtétele céljából.

A jelzés alapjául egy hódmezővásárhelyi nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, valamint férjével szemben kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárások szolgáltak. A büntetőeljárásokban felmerült adatok szerint ugyanis a szülők között hosszabb idő óta fennálló konfliktus a gyermekek előtt zajlik, amelynek során a férj ittas állapotban évek óta trágár kifejezések használata mellett vitatkozik feleségével, illetőleg tettleg is bántalmazza őt amellett, hogy életveszélyesen is rendszeresen megfenyegeti.

A folyamatos viták a férj és a feleség között január 3-án oda vezettek, hogy a nő egy mintegy 18 cm pengehosszúságú késsel több alkalommal mellkastájon szúrta férjét, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett hódmezővásárhelyi lakásukban.

A cselekményekkel összefüggésben a nővel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg a férjével szemben kapcsolati erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványozta a férj távoltartásának elrendelését a feleségtől, míg a Csongrád Megyei Főügyészség jelzéssel élt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatala felé a büntetőeljárásokban felmerült körülményekre figyelemmel a három kiskorú vonatkozásában szükséges gyermekvédelmi intézkedések megtétele felől.

A főügyészség jelzésére az illetékes járási hivatal ideiglenes hatállyal az egyik kiskorút nevelőszülőnél helyezte, míg a két másik kiskorú vonatkozásában védelembe vétel iránti eljárást folytat amellett, hogy a vér szerinti édesapjuk vette magához őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.