Hírzóna

Legutóbb 19 migránst állítottak meg Csongrád megyében

Legutóbb 19 migránst állítottak meg Csongrád megyében

2020. január 15., szerda
Legutóbb 19 migránst állítottak meg Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket. A román társszervekkel együttműködve további tizenkét migránst akadályoztak meg abban, hogy Magyarországra illegálisan belépjenek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök január 14-én 0 óra és 24 óra között hét esetben összesen tizenkilenc határsértőt tartóztattak fel Deszk, Röszke, Tiszasziget, Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a határsértők közül egy fő líbiai, hárman afgán, ketten palesztin, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Egy teherautó ellenőrzése során tizenkét illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el. A magyar és a román rendőrök január 14-én néhány perccel 8 óra előtt közösen ellenőrizték a török honosságú járművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben tizenegy, míg az oldalsó tárolórekeszben további egy személy bújt meg. A csoport tagjai közül kilencen iraki, hárman pedig török állampolgárnak vallották magukat. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A török állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.