Hírzóna

Lecsukták Szegeden a pénzhamisító férfit

Lecsukták Szegeden a pénzhamisító férfit

2020. január 16., csütörtök
Lecsukták Szegeden a pénzhamisító férfit

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vasárnap vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása február hó 15. napjáig tart - közölte a Pécsi Törvényszék.

A Szegedi Járási Ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy január 10-én egy szegedi, majd január 12-án egy mórahalmi szálláshelyen foglalt szobát. A szegedi szálláshelyen történő szobafoglalás során hamis 500 euróssal fizetett, a visszajárót euróban, illetőleg forintban kérve. Ezt követően azonban a szobát már nem foglalta el, hanem a visszajáró pénzt átvéve elhagyta a helyszínt. Cselekményével mintegy 124 000 Ft kárt okozott. Két nap múlva Mórahalmon foglalt szobát, ahol szintén egy hamis 500 euróssal próbált meg fizetni, a recepciósnak gyanús lett, hogy a férfi csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentő lapot kitölteni, ezért az átvett 500 eurót jobban megnézve észlelte, hogy az hamis. A recepciós ezután visszaadta a bankjegyet a férfinak, majd értesítette a rendőrséget. A bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül a gyanúsítottal szemben intézkedtek, aki a rendőröket meglátva megpróbált elfutni. A gyanú szerint a férfi az 500 eurós bankjegyeket egy fénymásolószalonban nyomtatta. Az elfogását követően további hamisgyanús bankjegyeket is lefoglaltak tőle. A bíróság letartóztatást elrendelő végzését az ügyész, a védő és a gyanúsított is tudomásul vette, így a végzés véglegessé vált. (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.