Sport

Kézilabda-Eb: most kell szerénynek maradni

Kézilabda-Eb: most kell szerénynek maradni

2020. január 20., hétfő
Kézilabda-Eb: most kell szerénynek maradni

A jobbátlövő Balogh Zsolt szerint a magyar férfikézilabda-válogatott tagjainak továbbra is szerénynek kell maradniuk az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mert csak akkor lehetnek sikeresek a következő mérkőzéseken is.

A fiatalok is nagyon jól kezelik a sikert, senkin nem látom, hogy elrugaszkodott volna a földtől, és elszállt ezektől az eredményektől. Ha így tenne bárki, mi, idősebbek gyorsan visszarángatnánk, ez is a feladatunk nyilatkozta a Tatabánya játékosa, aki eddig 21 gólt dobott a tornán. Hozzátette, nagyon fontos, hogyan várják a következő mérkőzést, hiszen az örömmámor, a nagyképűség nagyon veszélyes lenne.

Szerénynek kell maradni, és továbbra is csapatként dolgozni

szögezte le. A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, valamint az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportelsőként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd vasárnap legyőzte Szlovéniát.

Minden várakozásunkat felülmúlja az a teljesítmény, amit mérkőzésről mérkőzésre nyújtunk. Nem találom a szavakat, és néha még elhinni is nehéz, hogy ilyen rossz előjelek után ez az egyik legsikeresebb világversenyünk. Ez talán már most, a következő mérkőzésektől függetlenül elmondható

vélekedett Balogh Zsolt.

A szlovénok ellen a szünetben még 16

13-as hátrányban voltak a magyarok, de végül 29

28-ra nyertek. Máthé Dominik megjegyezte, nem arra készültek, hogy ismét a második félidőben kerekednek ellenfelük fölé, már az elején szerették volna megtörni őket. A Balatonfüred jobbátlövője hozzátette, kedvezett nekik, hogy a MOL-Pick Szeged irányítója, Dean Bombac csak a meccs háromnegyedénél állt be. A válogatott kedden 20:30-tól az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes Svédországgal, mindössze 18 órával később, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkozik. Amennyiben legalább két pontot szerez ezeken a találkozókon, minden bizonnyal részt vehet a stockholmi végjátékban, ahol az elődöntőket és a helyosztókat rendezik. Balogh Zsolt leszögezte, kemény ellenfél lesz a svéd csapat annak ellenére, hogy a társrendezők számára csalódás ez a világverseny, hiszen még nem szereztek pontot a középdöntőben.

Őket soha nem szabad lebecsülni attól függetlenül, hogy még pont nélkül állnak. Kulcsfontosságú lesz két kiváló kapusuk teljesítménye, mivel legalább az egyikük mindig jó teljesítményt szokott nyújtani

magyarázta. A Tatabánya játékosa kifejtette, a svédek hatos védőfala nagyon masszív. Hasonló stílusban játszanak, mint a norvégok, a gyors ellentámadásokra építik a taktikájukat.

Nagyon fontos lesz, hogy ezt megakadályozzuk. A támadásainknak pontosnak kell lenniük, hosszan kell támadnunk, és nem szabad belemennünk a rohanásba, mert az nekik jobban feküdne

vélekedett. Ligetvári Patrik eddig húsz lövésből 14 gólt szerzett Malmőben, pedig régebben védekező-specialistának tartották. Mint kifejtette, a korábbinál sokkal több időt tölt a pályán a klubcsapatában, a Telekom Veszprémmel közösen ezért is választotta azt, hogy Spanyolországba igazol, ahol sokat tanul, és szinte minden meccset végigjátszik.

Megmutatkozik, hogy tudok fejlődni, hiszen nem a kispadon ülök. Nem sokat hibáztam, nagy magabiztossággal tudtam lőni

fűzte hozzá a Logrono La Rioja balátlövője. Közölte, hogy az ő eredményességében közrejátszik világklasszis beállójuk, Bánhidi Bence is, akire nagyon figyel az ellenfél védelme.

Ha egy passzcselt bemutat az ember, máris ketten ugranak a nyakába, és megnyílnak a területek, így bátran tudok lövöldözni

magyarázta.

Ligetvári is úgy vélekedett, nem tudatosak részükről a gyengébb első és jóval erősebb második félidők, hiszen próbálnak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani és a maximumra törekedni. Ő és Máthé egybehangzóan állította, hogy fizikálisan nagyon jó állapotban vannak, nem éreznek fáradtságot, és a továbbiakban is bírni fogják a megterhelő programot.

Tudjuk, hogy nagyon erős csapat a svéd, a világ egyik legjobbja. Ezt tavaly a saját bőrünkön tapasztalhattuk, de akkor is méltó partnereik tudtunk lenni

utalt Ligetvári a 33

30-ra elveszített világbajnoki csoportmeccsre. Hozzátette, most komplettebb a magyar válogatott, a svédek szereplésének viszont nem túl jó a visszhangja.

Hazai pályán mindent meg akarnak mutatni, és meg akarnak verni minket. Jó lenne, ha ismét győzelmet ünnepelhetnénk egy olyan csapat ellen, amely a saját közönsége előtt játszik

mondta a balátlövő. A nyáron a norvég Elverumba igazoló Máthé Dominik elmondta, nehéz volt megszoknia, hogy védekezésben is alapemberként számítanak rá a nemzeti csapatban, de már megbarátkozott új feladatával.

Valamikor érzem, hogy a támadás rovására megy, hiszen sokkal több energiát felemészt a védekezés, amikor olyan játékosokat kell fognom, mint Dean Bombac, Miha Zarabec vagy kedd este majd a svéd Jim Gottfridsson. Elég nehéz feladat lesz

magyarázta. Meglátása szerint tavaly sokkal erősebbek voltak a svédek, de idén is nagyon oda kell figyelni rájuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.