Hírzóna

Két román autócsempészt fogtak a megyében

Két román autócsempészt fogtak a megyében

2020. január 24., péntek
Két román autócsempészt fogtak a megyében

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Egy román állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre január 23-án 13 óra körül egy autószállító tréler vezetőjeként a nagylaki közúti katárátkelőhelyen. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a vontatmányon lévő Opel Insignia típusú gépjármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a német hatóságok körözik. Néhány órával később a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot szintén egy román állampolgárságú férfi, az általa vezetett olasz honosságú Audi A6 típusú autóval. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsi szerepel a körözési rendszerben, azt az olasz hatóságok keresik. A nyomozók a csaknem 10 millió forint összértékű járműveket lefoglalták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.