Egészség

Ismét rossz a levegő Szegeden

Ismét rossz a levegő Szegeden

2020. január 10., péntek
Ismét rossz a levegő Szegeden

Többfelé továbbra is magas a légszennyezettség a magas szállópor-tartalom miatt - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ pénteken az MTI-t.

Egészségtelen a levegőminősége Budapesten, Kecskeméten, Tökölön és Vácott. További tizenöt településen kifogásolt a levegőminőség egészségügyi szempontból, ezek: Dorog, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Kazincbarcika, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Százhalombatta,

Szeged

, Szentgotthárd, Szolnok és Várpalota. Az egészségtelen levegőminőség elsősorban az érzékeny lakosságcsoportnál - a gyermekeknél, az időseknél és a krónikus betegségekben szenvedőknél - okozhat akut tüneteket. Leggyakrabban köhögés, légúti irritáció és nehézlégzés jelentkezik, illetve a már meglévő légúti tünetek súlyosbodhatnak. A Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívja a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy számukra javasolt megfelelő típusú (FFP2 vagy FFP3) maszkok viselése és a kevésbé forgalmas mellékutcák választása. Továbbra is javasolják a tömegközlekedés használatát a saját gépjárműhasználattal szemben, illetve a helytelen lakossági tüzelési módok mellőzését. Az északkeleti országrészben az esőnek köszönhetően javult a levegőminőség. Ugyanakkor megjegyezték, a következő napokban jelentős javulás nem várható a meteorológiai előrejelzés alapján.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.