Közélet

Folytatódik Czeglédyék pere

Folytatódik Czeglédyék pere

2020. január 17., péntek
Folytatódik Czeglédyék pere

Üzleti kapcsolatban áll a Czeglédy-ügyet tárgyaló bírói tanács egyik tagja, Nové Ágnes, a Szegedi Törvényszék bírája a szegedi önkormányzattal, miközben Czeglédy Csaba ügyvédként korábban a szegedi polgármester, Botka László és a szegedi önkormányzat képviseletében is eljárt, ami felvetheti az összeférhetetlenséget – írta meg csütörtökön a Pesti Srácok.

A Magyar Hírlap ennek kapcsán

megkereste a Czeglédy Csaba és társai ügyében a vádat képviselő Csongrád Megyei Főügyészséget, amelynek szóvivője, Szanka Ferenc lapunkat arról tájékoztatta, emiatt nem tettek kifogást. A bűnszervezet irányítójaként költségvetési és gazdasági csalással vádolt szombathelyi önkormányzati képviselő és társai büntetőpere január 27-én folytatódik a Szegedi Törvényszéken, ekkorra három tárgyalási napot tűzött ki a bíróság. Czeglédyék büntetőperében a tárgyalást vezető bírói tanács összetétele korábban többször is változott. A Szeviép-per bírókijelölése kapcsán Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal elnöke független célvizsgálatot rendelt el a Szegedi Törvényszéken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.