Sport

Férfi kézilabda Eb - Fekete Bálint visszakerült a keretbe

Férfi kézilabda Eb - Fekete Bálint visszakerült a keretbe

2020. január 4., szombat
Férfi kézilabda Eb - Fekete Bálint visszakerült a keretbe

Fekete Bálint, a spanyol Liberbank Cuenca jobbszélsője visszakerült a jövő héten kezdődő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe.

A magyar szövetség pénteken a honlapján tette közzé az aktuális, 20 fős keretet. A legutóbbi, december 13-án megjelent névsorhoz képest nem szerepel a listában Borbély Ádám, a Tatabánya kapusa; Szűcs Bence, a Veszprém beállója, valamint Jerkovic Srecko, a Komló balátlövője. Lékai Máté és Bodó Richárd szereplése továbbra is kérdéses, a Veszprém irányítója térd-, a Szeged balátlövője vállsérüléssel küszködik. A magyar együttes múlt vasárnap 31-26-ra legyőzte edzőmérkőzésen a kontinenstornára társházigazdaként készülő Ausztria csapatát, szombaton és vasárnap pedig Csehországgal találkozik Győrben, a második meccs zárt kapus lesz. Gulyás István szövetségi kapitány csapata az Európa-bajnokság malmői csoportjában jövő szombaton Oroszországgal, január 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, 15-én pedig Izlanddal találkozik. Az első két helyezett jut a középdöntőbe.

A magyar férfiválogatott 20 fős kerete:

kapusok:

Andó Arián (Balatonfüred), Székely Márton (Veszprém), Mikler Roland (Szeged)

jobbszélsők:

Fekete Bálint (Liberbank Cuenca, spanyol), Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)

jobbátlövők:

Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (klub nélküli), Máthé Dominik (Balatonfüred)

irányítók:

Győri Mátyás (Tatabánya), Lékai Máté (Veszprém), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)

beállók:

Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya)

balátlövők:

Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Logrono La Rioja, spanyol), Nagy Bence (Ferencváros), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)

balszélső:

Bóka Bendegúz (Balatonfüred) (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.