Közélet

Félmillió vendéget fogadott a makói Hagymatikum

Félmillió vendéget fogadott a makói Hagymatikum

2020. január 20., hétfő
Félmillió vendéget fogadott a makói Hagymatikum

Ha gazdaságilag még nem is zárták le a 2019-es évet a Hagymatikum esetében, de az már jól látszik, hogy rekordokat döntöttek - számolt be a Rádió 7.

Gergely Gábor, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke a rádiónak elmondta: nem csupán nem kellett tavaly igénybe venniük az önkormányzati támogatást, hanem a bevételük kicsivel meghaladta az 1 milliárd forintot. Emellett 2019-ben több mint 500 ezren vették igénybe a Hagymatikum különböző szolgáltatásait. Gergely Gábor kitért arra is, hogy a látogatóik közel 60 százaléka Romániából érkezik. Szerbiában sikerült erősíteniük, ugyanis innen már 10-15 százalékosra nőtt a fürdőzők aránya. Az igazgatóság elnöke hozzátette: a fő céljuk, hogy a többi turizmussal foglalkozó vállalkozással közösen Makón több éjszakás várossá tegyék. Gergely Gábor szerint ennek egyik módja az, hogy legalább egy 80-100 fős modern szálloda épüljön még a településen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.