Közélet

Feljelentést tettek Szanyi Tibor állításai miatt

Feljelentést tettek Szanyi Tibor állításai miatt

2020. január 11., szombat
Feljelentést tettek Szanyi Tibor állításai miatt

Költségvetési csalás gyanúja ­miatt az ügyészséghez fordult Tényi István, miután Szanyi Tibor a napokban homályos forrásokból finanszírozott, titkos pénzügyi megállapodással vádolta az MSZP vezetését. A szocialisták tagadnak, noha korábban már számos politikusuk vagy a párthoz közel álló személy – köztük Gyurcsány Ferenc is – beszélt titkos széfekről, fekete kasszákról, ismeretlen eredetű támogatásokról– írja a Magyar Nemzet.

A lap cikke szerint Szanyi Tibor kijelentései nyomán a IX. Kerületi Ügyészséghez fordult és költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen bejelentést tett Tényi István. Mint ismert, az MSZP-ből néhány napja kilépő Szanyi egy interjúban arról beszélt, hogy Tóth Bertalan pártelnök homályos eredetű forrásokból köti magához a pártvezetés nagy részét. – Az elnökség egyes tagjai és a pártelnök között obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít nekik valamilyen fizetést – jelentette ki. Elmondása szerint kevéssé tudja, hogy Tóth miből finanszírozza ezt a megállapodást, azt viszont ténynek nevezte, hogy az elnökség kétharmada érintett az ügyben, ami nagyon látszik a szavazati arányokon. – Nem kerülnek feketepénzek az MSZP vezetőihez. Szanyi Tibor kilépett az MSZP-ből, ezt tudomásul vettük, és a különböző kommentárjait, megállapításait nem kívánjuk a jövőben kommentálni – reagálta minderre a Hír TV-nek Harangozó Tamás, a párt frakcióvezető-helyettese. Bár a szocia­listák tagadják Szanyi állításait, tény, hogy korábban már számos politikusuk vagy hozzájuk közel álló személy beszélt titkos széfekről, fekete kasszákról, ismeretlen eredetű támogatásokról. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.