Közélet

Évről évre drágult a parkolás Szegeden

Évről évre drágult a parkolás Szegeden

2020. január 12., vasárnap
Évről évre drágult a parkolás Szegeden
Szeged belvárosánál talán csak a budai vár drágább az országban a parkolási díjak tekintetében. Volt időszak azonban, amikor nagyjából egy kilogramm kristálycukornak megfelelő összeget kellett fizetni érte - olvasható a Délmagyar cikkében.

2003-ban körülbelül annyit kellett fizetni a parkolásért, amennyibe akkoriban egy liter tej került vagy egy kiló kristálycukor. Botka László első teljes polgármesteri évében, egy jogszabályváltozás miatt, az inflációt meghaladó mértékben nőttek az árak. Januártól 12 helyett 25 százaléknyi áfát tartalmaztak. Akkoriban az egyórás par­­kolócédula 170 forint volt, ennyiért a legdrágább belvárosi zónában egy órát, kijjebb két órát, a külső kék zónában négy órát lehetett várakozni. A „felező” szelvény 90, a napijegy pedig 615 forintba került. A kombinált éves bérletekért 48 ezer 240 forintot kellett fizetni.

Ha egy üzlet beindul

Az áremelés sem szegte kedvét a szegedi autósoknak. Sokszor nem tehettek mást, mert munkahelyük a belvároshoz kötötte őket, vagy valamelyik egészségügyi intézménybe vitték családtagjukat, esetleg hivatali ügyeiket intézték. A szegedi önkormányzat pedig lépett: fokozatosan kitolták a parkolási zónák határait, és emelték a tarifákat. Az utóbbira mindig volt jó indok, ha más nem, akkor az infláció. További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.