Közélet

Diafilmeket gyűjtenek a beteg gyermekeknek a szegedi mesedoktorok

Diafilmeket gyűjtenek a beteg gyermekeknek a szegedi mesedoktorok

2020. január 6., hétfő
Diafilmeket gyűjtenek a beteg gyermekeknek a szegedi mesedoktorok

Évente mintegy 80 gyermekkórházat, gyermekosztályt támogat a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktor csapat. A segítők gyakran tartanak diafilmek felhasználásával meseolvasásokat.

A hagyományos diafilm és az élő szóban elmondott mese nagy sikert arat a 2-8 éves kisgyermekek körében. Az alapítvány Segíts diafilmmel! elnevezéssel indított közösségépítő felhívást. Az alapítvány diafilm-felajánlók és -segítők jelentkezését várja. Ha van a családban (iskolában, óvodában, munkahelyen) a fiókok mélyén, a polcok tetején már nem használt diafilm, azt adományozva a gyermekek mentésében vehet részt a felajánló. Klasszikus mesék, történetek, versek, ismeretterjesztő, tekercses diafilmeket várnak az alapítványi önkéntesek. A mesedoktorok a diafilmek mellé örömmel fogadnak hagyományos, tekerős vagy modernebb kivitelű diavetítőt is.

Miért éppen diavetítő?

Felgyorsult világunkban az élő szóban mondott mese és a személyes jelenlét élményt nyújt, emberi kapcsolattal erősít.

Beküldési cím:

Mátrix Közhasznú Alapítvány 6720 Szeged, Arany János utca 7. (irodaház) Személyes adományozás a +36209298181-es telefonszámon történő időpont egyeztetés után lehetséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.