Közélet

Bakondi: A migrációs viták továbbra is folytatódnak

Bakondi: A migrációs viták továbbra is folytatódnak

2020. január 15., szerda
Bakondi: A migrációs viták továbbra is folytatódnak

A magyar kormány arra számít, hogy az Európai Unióban folytatódnak a migrációs és a jogállamisági viták - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy az Európai Unió szakítson eddigi elhibázott migrációs politikájával. Bíznak benne, hogy az új bizottság majd új migrációs politikát képvisel - jegyezte meg. Azt is elmondta, hogy hétfő éjfélig ebben az évben mintegy 1900-an próbáltak illegálisan bejutni Magyarország területére. Ilyen magas számot januárban még tapasztaltak - közölte, hozzátéve: arra számítanak, hogy ez a tendencia folytatódik. Törökországban csaknem 490 ezer határsértőt fogtak el, és ebben nincsenek benne azok, akik átjutottak az ellenőrzésen. A Törökországból kiinduló tömegek a balkáni útvonal felé és Magyarország felé haladnak - ismertette. A belbiztonsági főtanácsadó kérdésre válaszolva sem mondta el, hogy mekkora létszámmal erősítették meg a magyar határok védelmét, mivel az szolgálati titok. Ugyanakkor leszögezte, megfelelő létszám áll rendelkezésre, hogy a kényes helyszíneket megfelelő felügyelet alatt tartsák és fenn tudják tartani azt a szigorú és stabil belbiztonsági helyzetet, ami Magyarországot jellemzi.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.