Közélet

A turizmus lehet Csongrád megye kitörési pontja

A turizmus lehet Csongrád megye kitörési pontja

2020. január 3., péntek
A turizmus lehet Csongrád megye kitörési pontja

Főként a települések eddig elmaradt infrastrukturális fejlesztéseinek segítése és a megye gazdaságélénkítése lehet a Csongrád megyei önkormányzat legfontosabb feladata az újévben. Erről a megyei közgyűlés elnöke beszélt a Rádió 7-nek.

Gémes László elmondta, a gazdaságfejlesztésben a legfontosabb feladat, hogy ne csak létrehozzanak, hanem tartósan meg is maradjanak munkahelyek a megyében. A politikus hangsúlyozta, elemi érdek, hogy meg tudják tartani munkavállalóikat a vállalkozások. Közlése szerint mindemellett a következő uniós időszak egyik legnagyobb kitörési pontja a turisztika további erősítése lehet a megyében. Gémes László kiemelte, egy komolyabb koncepciót állítanak össze a határon átnyúló programokra, amelyek a magyar–román és a magyar–szerb összefogást segíthetik. – Egységes turisztikai koncepciót fogunk kialakítani a települések bevonásával. Ide fognak majd kapcsolódni a határon átnyúló programok is, hiszen két ország is van a szomszédunkban. Szerbia, amely uniós tagállam szeretne lenni, amiért Magyarország lobbizik is –nekünk is sokkal jobb lenne; és itt van mellettünk Románia is, ahol a testvérmegyék partnerként kezelnek minket – fogalmazott Gémes László.

(Kiemelt kép: DM)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.