Közélet

A Momentumon és a DK-n kívül nincs szükség több ellenzéki pártra?

A Momentumon és a DK-n kívül nincs szükség több ellenzéki pártra?

2020. január 12., vasárnap
A Momentumon és a DK-n kívül nincs szükség több ellenzéki pártra?

Fegyőr, a Momentum elnöke, aki a saját pártján belül egyedüli jelöltként indul majd a tavaszi tisztújításon,a Magyar Narancsnak adott interjújábanvilágosan közli, hogy azt akarja: a DK-Momentum szövetségen kívül ne lehessen már életben más balliberális ellenzéki párt a 2022-es választásokra - szemlézi a Magyar Hírlap.

Fekete-Győr András az interjúban határozott hangnemben közli, biztos abban, hogy 2022-re az ellenzéki pártok többsége „feloldódik” a Gyurcsány Ferenc és Fegyőr által vezetett nagy ellenzéki összefogásban.

Kevesen vitatkoznának velem, a választók egyértelmű képet szeretnének látni, ennyire sok pártra nincs kereslet. 2019 két választása arról szólt, hogy az ellenzéki választók kiemeltek két pártot: a DK-t a múltból, a Momentumot a jövőből. Elsősorban ez a két párt fogja meghatározni az ellenzék 2022 utáni politikáját. A választók döntöttek, ők maguk tisztítják meg az ellenzéki palettát. Idő, amíg ez be is érik, de a ’22-es választás több pártnak is a véget fogja jelenteni.

- közli Fekete-Győr András, aki arra nem tér ki, a balliberális pártok között általa elképzelt tizedelés és tisztogatás a részleteiben hogyan is zajlana majd. A momentum liberális politikusa egyébként az általa megszüntetésre és elbocsájtásra ítélt ellenzéki pártok és politikusok jövőbeli szerepének a tisztázásánál most fontosabbnak tartja a klímaváltozásra és a mesterséges intelligencia elterjedésére adandó válaszokat.

A magunk részéről sok mindenre nyitottak vagyunk, de konkrétumokba még nem bocsátkoznék, mert tartalmilag sokkal fontosabb sorskérdések megoldása előtt állunk, ilyen a klímakatasztrófa elkerülése vagy a mesterséges intelligencia szabályozása. Soha nem állt még ekkora téttel bíró évszázad az emberiség, és így a magyarság előtt.

- mondja a szélsőséges liberális párt vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.