Hírzóna

1400 doboz cigivel megtömött kocsit találtak Röszkén

1400 doboz cigivel megtömött kocsit találtak Röszkén

2020. január 29., szerda
1400 doboz cigivel megtömött kocsit találtak Röszkén

A NAV munkatársai egy szerb autó ellenőrzésekor 1403 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén - közölte az adóhatóság.

A pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek Röszkén. A sofőr és utasa nem jelentett be vám- és adóköteles árut.

A nyilatkozattal szemben a szigorított ellenőrzésen a NAV munkatársai átalakítás nyomaira lettek figyelmesek. Rövid kutatás után kiderült, hogy a jármű küszöbeit, az első ülések alatti területet, valamint a tetőkárpit mögötti részt házilag szerelték. Az így kialakított rejtekhelyről összesen 1403 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Pall Mall, Chesterfield, Winston, L&M, Karelia) adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök.

A sofőr a dohányterméket magáénak vallotta.

A több mint kétmillió forint értékű adózatlan dohányt, valamint az átalakított autót a NAV munkatársai lefoglalták. Az ügyben kiszabott négymillió forintot meghaladó bírság mellett költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.