Közélet

Távozni vagy maradni? – heteken belül eldőlhet a Fidesz sorsa

Távozni vagy maradni? – heteken belül eldőlhet a Fidesz sorsa

2019. december 22., vasárnap
Távozni vagy maradni? – heteken belül eldőlhet a Fidesz sorsa

Akár heteken belül, a jövő év elején véget érhet a Fidesz néppárti drámája. Ezúttal a legnagyobb európai pártcsalád befolyásos politikusa, Antonio Tajani emelt szót a nagyobbik magyar kormánypárt mellett. Deutsch Tamás EP-képviselő azt mondta, 2020 elején a Fidesz is ismerteti saját álláspontját a tagság sorsáról - írja a Magyar Nemzet.

A lap cikke emlékeztet arra, hogy a Fidesz március óta működik felfüggesztett tagsággal az Európai Néppártban (EPP), és látszólag ma már egyre többen válaszolnák meg a „menni vagy maradni?” kérdését. A jelenlegi információk szerint a pártcsalád által kijelölt „bölcsek”, a belga Herman van Rompuy, a német Hans-Gert Pöttering, illetve az osztrák Wolfgang Schüssel alkotta trió 2020 elején hozza nyilvánosságra vizsgálatának eredményét, amely a néppárti álláspontnak felel majd meg. Ezzel egy időben pedig már a Fidesznek is markáns véleménye lesz tagsága sorsáról. Erről Deutsch Tamás, a párt alapító tagja és európai parlamenti delegációjának a vezetője beszélt a hét végén a Hír TV-ben. Szerinte a néppárti „sagát” heteken belül valóban le kell zárni. Megerősítette azt is, hogy Donald Tusk, a pártcsalád nemrég megválasztott lengyel elnöke személyesen egyeztet majd Orbán Viktor miniszterelnökkel. Deutsch szerint mindenesetre a néppárt által képviselt politikai álláspontok nem túl szívderítők. – A személyes véleményem szerint ez az irány a Fidesz álláspontjától egyre távolodó irány – mondta a delegációvezető az EPP jelenlegi politikájáról. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.