Közélet

Szeretnék, ha jövőre is sűrűbben járna a 7F-es busz

Szeretnék, ha jövőre is sűrűbben járna a 7F-es busz

2019. december 4., szerda
Szeretnék, ha jövőre is sűrűbben járna a 7F-es busz

December 31-ig újra meghosszabbították a 7F-es busz módosított menetrendjét – értesült hírportálunk. A sűrített menetrend jelentősen megkönnyebbíti a subasaiak és a dorozsmaiak közlekedését a városrészek és a központ között.

Régóta fennálló igénynek tett részben eleget az önkormányzat városüzemeltetési bizottsága augusztusban. Akkor vélhetően kampányfogásként ugyan Tóth Péter egykori jobbikos képviselő nyújtotta be a menetrend módosítására vonatkozó indítványát, amely csak október végéig, az önkormányzati választás utánig szólt. Ekkor Kiskundorozsma képviselői, Mihálffy Béla és Lauer István is indítványozták a menetrend módosítását, azonban ők 2020. június 15-ig, tehát a tanév végéig. Az ülésen Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester azzal indokolta Tóth indítványának támogatását, hogy a forgalomszámlálási adatok nem támasztják alá az egész tanévre vonatkozó módosítást, ráadásul forrás sincs erre.

Novemberben került a pénzügyi bizottság elé az a költségvetés módosítás, amely már a módosított menetrend december 20-ig történő meghosszabbítását tartalmazza. Az indoklás szerint ezt a forgalomszámlálási adatok miatt kellett megtenni.

"Nagyon örültünk, amikor kiderült, hogy még a téli szünetig nem kell azon rágódni, hogy hogyan visszük a gyereket az iskolába" – számolt be Bereményiné Ildikó.

A dorozsmai nő reménykedik abban, hogy esetleg júniusig így is maradhat. "Tudom, hogy sok dorozsmai és subasai családnak könnyebbek így a hétköznapjaik, sokan használják ezeket a járatokat" – tette hozzá. Mihálffy Bélát telefonon értük el, a képviselő egyelőre nem tud arról, hogy terveznék a jövő évre való módosítást. Úgy értesültünk azonban, hogy Botka László saját keretből hosszabbíttatta meg a 7F-es módosított menetrendjét december 31-ig. Mihálffy azonban azt elmondta, még ebben a hónapban tartanak forgalomszámlálást. "Ennek is függvénye, hogy jövőre is sűrűbben jár-e a 7F-es, hiszen ha ez igazolja a szükségességét, akkor tovább finanszírozza a város. Képviselőként támogatom, hogy a továbbiakban is sűrűbben közlekedjen a járat, ugyanis ez a lakosoknak nagy könnyebbséget jelent" – mondta. Korábban petíciót is indítottak a környéken élők a buszmenetrend átalakításáért. Szerintük ugyanis nem megfelelő, hogy a Sziksóstóról szólóbuszokat indítottak, ráadásul óránként csak egyszer. A módosított menetrend ezekre a problémákra megoldást nyújtott.

Illusztratív fotó: Kovács Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.