Közélet

Rekordforgalmat hozhat itthon az idei karácsony

Rekordforgalmat hozhat itthon az idei karácsony

2019. december 23., hétfő
Rekordforgalmat hozhat itthon az idei karácsony

Jócskán meghaladhatja az előzetes várakozásokat a lakosság decemberi fogyasztása, amely elérheti az 1200 milliárdot. Aranyvasárnap hétvégéjén minden korábbinál nagyobb tömeg volt a bevásárlóközpontokban, a piacokon és az adventi vásárokban. Akadt olyan áruház, ahol napközben lezárták a parkolót, mert nem fért el több vásárló. A rekordlátogatottság a piaci szereplőket is meglepte, akik ma, az ünnepek előtti utolsó beszerzési napon is nagy rohamra számítanak - írja a Magyar Nemzet.

Csúcsteljesítménnyel zárhatja az évet a magyar kiskereskedelem, amely a lakosság egész évben stabilan bővülő fogyasztásának köszönhetően az uniós átlagot meghaladó mértékben gyarapodik hónapról hónapra. Az erős, stabil vásárlóerő a karácsony előtti időszakban is megmutatkozott, olyannyira, hogy a téli szezon eleji várakozásokat is felülmúlhatja a decemberi eladások folyó áron mért forgalma. – Az már biztosnak tűnik, hogy a tavaly decemberben mért 1141 milliárd forintos összforgalom után az idén meghaladja az 1200 milliárd forintot a háztartások költése az utolsó hónap során. Ebben az összegben ajándékok, iparcikkek, tartós fogyasztási eszközök, élelmiszer-alapanyagok, ünnepi kellékek, továbbá az üzemanyagokra fordított kiadások szerepelnek – mondta tegnap a Magyar Nemzetnek Vámos György. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.