Közélet

Mórahalmi diákok nyerték a szabadkai honismereti versenyt

Mórahalmi diákok nyerték a szabadkai honismereti versenyt

2019. december 18., szerda
Mórahalmi diákok nyerték a szabadkai honismereti versenyt

Majdnem maximális pontszámmal lettek elsők a XXIV. Kárpát-medencei Honismereti versenyen Szabadkán a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola diákjai - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerinta közelmúltban rendezték meg Szabadkán a XXIV. Kárpát-medencei Honismereti versenyt. A vetélkedőre a Vajdaságból, Romániából, Horvátországból és Magyarországról érkeztek csapatok. Mórahalomról Bacskó-Tóth Borbála, Diószegi Alex, Kiss Luca és Szécsi Ágnes 8. osztályos tanulók képviselték a Móra Ferenc Általános Is­­kolát. A verseny témája ebben a tanévben II. Rákóczi Ferenc volt. A megmérettetés három részből állt, esszét kellett írni, plakátot készíteni és egy kreatív előadást bemutatni. A győztes mórahalmi diákok könyvjutalmat kaptak, és tavasszal részt vehetnek egy kassai kiránduláson. – Két éve vittem már erre a versenyre gyerekeket, akkor is megnyertük – kezdte Szécsi Edina, akinek Madarászné Weinrauch Ivett segített a nyolcadikosok felkészítésében. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Kuklis István)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.