Sport

Magyar élcsapatban is kiköthet Bartók Donát

Magyar élcsapatban is kiköthet Bartók Donát

2019. december 28., szombat
Magyar élcsapatban is kiköthet Bartók Donát

Nem csapot-papot otthagyva és az ajtót bevágva távozott a kézilabda Bundesligában szereplő TBV Lemgo Lippe együttesétől Bartók Donát, hanem a döntését gondosan előkészítve, és a lehető legjobb megoldást választva közös megegyezéssel – írja a Nemzeti Sport Online.

A 23 éves jobbátlövő édesapja, az egykor 75-szörös válogatott Bartók Csaba már akkor számított erre a lépésre, amikor a fia a térdsérüléséből felépülve újra játékra jelentkezett a jelenleg a német bajnokságban 13. helyen álló csapatánál.

„Amikor Donát idén márciusban súlyos térdsérülést szenvedett és nem sokkal később műteni is kellett, a Lemgo elég gyorsan gondoskodott a helyettesítéséről. Valójában már akkor sejteni lehetett, hogy a visszatérése után valaki feleslegessé válik és ezért mennie kell. A negyvenezer lakosú kisváros csapata ugyanis nem engedheti meg magának azt, hogy házon belül egyetlen posztért három kézilabdázó vetélkedhessen. Donát szerződése jövő nyáron járt volna le, szerintem jobban tette, hogy most állapodott meg a távozásáról, mintha ugyanezt fél év múlva tette volna meg” – nyilatkozta Bartók Csaba az SzPress Hírszolgálatnak. Az „atyai véleményt” csak megerősíteni tudta az osztrák-norvég-svéd közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatotthoz csatlakozó fiatal játékos, aki légiósként három évet töltött el Lemgóban. A 24 csapatos torna január 9-én kezdődik el.

„Békével távoztam a csapatomtól, ahol az évek során nagyon sokat tanultam, és amelynek a vezetői akkor is mellettem álltak, amikor a bemutatkozásom után kétszer is ujjsérülést szenvedtem, majd idén márciusban a térdem mondta fel a szolgálatot – vette át a szót Bartók Donát.

"Most újra egy Európa-bajnoki megméretésre készülünk, fontos kérdéseket eldöntő versenyfutásra, amely átmenetileg felülírja az egyéni terveimet, azaz az új klubom megválasztásának nem kevésbé fontos kérdését. Ajánlat szerencsére bőven akad, szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a menedzserem szerint francia, magyar és német együttesek is szívesen látnának a soraikban. Nincs okom sietségre, megvárom, hogy miként teljesítünk az Európa-bajnokságon, személy szerint nekem hogyan megy a játék, és csak aztán folytatjuk a tárgyalásokat a szóba jöhető gárdák képviselőivel. Jelenleg nincs preferált klubom, azt viszont nem titkolom, hogy a választás az egyik magyar élcsapatra is eshet” – fogalmazott befejezésül Bartók Donát, aki a magyar válogatott Eb-esélyeivel kapcsolatban csupán annyit mondott, hogy a szövetségi kapitánnyá júliusban kinevezett Gulyás István megfiatalított alakulatát hiba volna egy könnyed mozdulattal leírni, bár az is igaz, Dánia, Oroszország és Izland esélyei jobbak a mieinkénél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.