Hírzóna

Hatalmas a forgalom a megye határátkelőin

Hatalmas a forgalom a megye határátkelőin

2019. december 23., hétfő
Hatalmas a forgalom a megye határátkelőin

Több mint 337 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik több mint 100 ezer járművel lépték át az országhatárt - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A legtöbben december 22-én választották a megye átkelőhelyeit,aznap a 133 ezret is meghaladta az átutazók száma. Ez azt jelentette, hogy több mint 5500 utast léptettek át óránként, úgy, hogy a személyforgalomban a várakozási idő nem haladta meg a három órát. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette, sőt, a rendőrök a legkritikusabb időszakokban a belépő oldali sávok egy részén is kilépő forgalmat kezeltek. A Csongrád megyei rendőrök a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársaival, valamint a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve az év végi időszakban is közösen kezelik a megnövekvő forgalmat, mindent megtéve a biztonságos és gyors határátléptetés érdekében. Az utazóknak célszerű a torlódások esetén Szerbia felé és onnan Magyarországra a Tiszasziget, Ásotthalom, Kübekháza, Bácsalmás, Bácsszentgyörgy és Hercegszántó közúti határátkelőhelyek felé kerülni. Előbbi öt átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe, míg Hercegszántó a nap 24 órájában elérhető. Akik Romániába vagy onnan Nyugat-Európa felé szeretnének utazni, választhatják a szintén 24 órás nyitvatartással működő kiszombori vagy battonyai átkelőt. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.