Közélet

Három csongrádi iskola csatlakozott a rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programjához

Három csongrádi iskola csatlakozott a rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programjához

2019. december 30., hétfő
Három csongrádi iskola csatlakozott a rendőrök bűn- és baleset-megelőzési programjához

További három iskola csatlakozott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által meghirdetett „Kék tér” prevenciós programhoz, és vehette át a „Kék tár” egységcsomagot. Ezzel már huszonegy intézmény vállalta a képzést a megyében.

A rendőrautó formájú dobozban az iskola megkapta a projekt kivitelezéséhez szükséges valamennyi segédanyagot (munkafüzet, téma szerinti bontásba rendezett digitális anyag pendrive-on, 3 fajta társas- és kártyajáték, egyéb szóróanyagok), amivel eredményesen oktathatják a tanulókat. A tanítási éven át tartó prevenciós foglalkozások lényege, hogy az iskolák alsó tagozatos (kimondottan a 3-4. osztályos) nebulói megismerkedhessenek a szabálykövetéssel, a veszélyes háztartási szerek helyes kezelésével, az okos TV- és az internethasználattal, vagy épp a nyári fürdőzés veszélyeivel. A tanmenetbe illeszthető programot – a koordinátori bemutató órát követően – a helyi közösségek pedagógusai tartják, szoros rendőri irányítás és online támogatás mellett. Az új csatlakozók közt a szegedi Béke Utcai Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola, valamint a domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és AMI iskolák vállalták, hogy bevezetik a „Kék tér” komplex bűn- és baleset-megelőzési programot. Ezzel huszonegy megyei általános iskolai osztályban folyik a képzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.