Kultúra

Folytatódott az amatőr művészeti fesztivál Vásárhelyen

Folytatódott az amatőr művészeti fesztivál Vásárhelyen

2019. december 4., szerda
Folytatódott az amatőr művészeti fesztivál Vásárhelyen

A második elődöntővel folytatódott kedden a 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál Hódmezővásárhelyen. A döntőt december 14-én 18 órától rendezik meg a BFMK-ban - olvasható a Délmagyar cikkében.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban az öttagú zsűri és a közönség ismét érdekes, színvonalas produkciókat láthatott és hallhatott. A negyedikes vásárhelyi Hamvas Klára Judit Zombor-vidéki dalokat adott elő, egyébként lételeme az ének és a néptánc. Hazai pályán lépett fel a BFMK-ban működő Ficánka néptánccsoport: tagjainak többsége már 3–4 éve táncol, pedig csak első-, második osztályos és óvodás korú gyermekek alkotják. Borsi Janka és Jaszenovics Kitti a Honeybeast együttes egyik dalát adta elő, őket a szintén a BFMK-ban tevékenykedő Csicsergő néptánccsoport követte – később szerepelt az intézmény Bóbita tánccsoportja is –, majd a Varga Tamás Általános Iskola 6. osztályos tanulója, Demeter Ágnes énekelte el a Karácsonyi álom című dalt. Meixner Lili, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumot képviselte, a Valahol Európában című musicalből énekelt egy számot. A 27 éves Tóth-Jószai Diána – aki kétéves kisfiát neveli –férje biztatására jelentkezett a fesztiválra, és énekelte el a Piramis egyik nagy slágerét. Őt az advent első vasárnapján is szerepelt Koncz Barbara és Bugyi József alkotta duó követte. A programot Pásztor Klaudia és Nagy Lídia zárta tánccal a Horváth Mihály Gimnáziumból. A döntőt december 14-én 18 órától rendezik meg a BFMK-ban

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.