Közélet

Fodor Ferenc néprajzkutató kapta az idei Tömörkény-díjat

Fodor Ferenc néprajzkutató kapta az idei Tömörkény-díjat

2019. december 14., szombat
Fodor Ferenc néprajzkutató kapta az idei Tömörkény-díjat

Fodor Ferenc, a Móra Ferenc Múzeum néprajzkutatója kapta a 2019-es Tömörkény-díjat. Az ünnepélyes díjátadót december 13-án délután tartották a szegedi Fekete házban.

Idén is átadták a Móra Ferenc Múzeum szakmai elismerését, a Tömörkény-díjat Szegeden. Az idei díjazott Fodor Ferenc néprajzkutató lett: a Móra-múzeum szakembere főként életpályájának elismerése miatt kapta meg a kitüntetést. Emellett a Veritatis Imago című tudományos folyóiratban betöltött főszerkesztői munkáját, valamint egy népi építészeti emlékeket dokumentáló pályázatban betöltött szerepét is elismerték a díjjal. A díjat Fogas Ottó múzeumigazgató adta át a Fekete házban december 13-án, pénteken délután.

Fodor Ferenc 34 éve dolgozik a Móra Ferenc Múzeumban. A néprajzi kutatómunka iránt a legendás kutató, Bálint Sándor keltette fel érdeklődését főiskolai tanulmányai során. Fő kutatási területe a Homokhátság közösségeihez kapcsolódik, de járt kutatómunkán a délvidéken és a Duna-deltában is. Doktori fokozatát 2006-ban szerezte meg, azóta különböző kötetek szerzője és szerkesztője, számos kiállítás közreműködője. Jelenleg a Móra Ferenc Múzeumban dolgozik a Bálint Sándor hagyaték gyűjteménykezelőjeként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.