Közélet

Életmentő angyalokat várnak megyeszerte

Életmentő angyalokat várnak megyeszerte

2019. december 20., péntek
Életmentő angyalokat várnak megyeszerte

Mindannyian várjuk már a karácsonyt, hiszen véget ér az év végi rohanás. A hatnapos ünnepi időszak sokaknak ígér felhőtlen pihenést szeretteik körében. Nem így vannak azok, akik ebben az időszakban szorulnának valamilyen vérkészítményre. Miattuk hirdetnek most rendkívüli véradást.

December vége mindig érzékeny időszak a véradások szempontjából, hiszen sokan ilyenkor nem érnek rá karjukat nyújtani, ezért természetes, hogy megcsappannak a vérkészletek. A segítségnyújtás ugyanakkor most, az idei, hatnapos karácsonyi időszakban különösen fontos, hiszen a legrövidebb lejáratú vérkészítmények felhasználhatósága öt nap! Azoknak, akik ilyenre szorulnak, döntő, hogy minél többen segítsenek, legyenek életmentő angyalok!

Most legalább 300 életmentő angyalt keres december 23-án a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Ez azt jelenti, hogy legalább 300 véradó segítsége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy biztonsággal felkészüljenek Csongrád megyében a karácsonyi, hatnapos ünnepi időszakra. Éppen ezért december 23-án Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen is várják azokat, akik életmentő angyalként vért adnának. Az angyali véradások helyszínei és időpontjai: SZEGED – Vérellátó Központ, Honvéd tér 4., 7-15 óra HÓDMEZŐVÁSÁRHELY – Vérellátó Osztály, Dr. Imre József utca 2., 7-9 óra MAKÓ – Véradó Állomás, Kórház utca 2.,9-14:30 óra SZENTES – Vérellátó Osztály, Sima Ferenc utca 44-58., 7:30-13 óra Minden véradót ezúttal is megajándékoznak:

  • egy szaloncukor-csomaggal
  • egy fürdőbelépővel a makói Hagymatikumba
  • egy belépővel a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe
  • egy étkezési jeggyel

Aki vért ad, vigye magával azonosító okmányát, lakcím- és tajkártyáját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.