Közélet

Az év végéig kell regisztrálni a szálláshelyeket

Az év végéig kell regisztrálni a szálláshelyeket

2019. december 23., hétfő
Az év végéig kell regisztrálni a szálláshelyeket

Az év végéig kell regisztrálni minden szálláshelyet a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ online felületén - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A műsorban Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese elmondta, először a szállodák, aztán a panziók regisztráltak, most pedig a magán- és egyéb szálláshelyek (kempingek, üdülőházak) következnek. A regisztráció után - várhatóan a jövő év elején - kezdődik az online adatszolgáltatás, amelyhez a kisebb, legfeljebb nyolc szobával rendelkező szolgáltatóknak díjmentesen biztosítják a szálláshelykezelő szoftvert - tette hozzá. A valós idejű, napi statisztikai adatgyűjtésből kiderül például a vendégek száma, nemzetisége, kora, neme, és vizsgálják a "költési mutatókat" is. Hangsúlyozta, hogy a rendszer személyes adatot nem gyűjt és nem is továbbít. Hozzátette, eddig a szállodáktól kéthavi csúszásban, a magánszálláshelyektől pedig évente, összesítve kaptak adatokat.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.