Hírzóna

A tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba egy szegedi férfi

A tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba egy szegedi férfi

2019. december 4., szerda
A tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba egy szegedi férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki idén áprilisban Szatymaz külterületén ütközött a Budapest felé közlekedő InterCityvel - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott április 24-én délután 4 órakor az egyik Szatymaz külterületén levő fénysorompóval ellátott vasúti átjárón akart áthajtani az általa vezetett személygépkocsival. A vádlott nem a fokozott óvatossággal közelítette meg a vasúti átjárót és ebből adódóan nem észlelte a fénysorompó piros jelzését és fékezni is csak akkor kezdett, amikor a mellette levő utasa felkiáltva figyelmeztette őt a közelgő vonatra.

A kései fékezés miatt a vádlott az autóval a sínre hajtott és összeütközött a Budapest felé mintegy 100 km/h sebességgel közlekedő, hét személyszállító kocsiból álló vonattal. A mozdony vezetője mintegy 20 méterről észlelte az átjáróba behajtó vádlottat és gyorsfékezést alkalmazott, azonban az ütközést már nem tudta elkerülni és mintegy 300 méter múlva állt meg.

Az ütközés következtében a vádlott az autójával kiszakította az egyik fényjelzőberendezést is. A vonaton mintegy 120-an utaztak, az ütközés következtében senki sem sérült meg. A baleset következtében közel egymillió forintos kár keletkezett a megsérült mozdonyban és személyszállító kocsiban.

Az ügyészség a férfit a vasúti közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.