Közélet

Zöldhulladék temeti maga alá Odesszát

Zöldhulladék temeti maga alá Odesszát

2019. november 26., kedd
Zöldhulladék temeti maga alá Odesszát

Használhatatlan padokról cikkezett a Délmagyar hétfőn, keddre helyreállították a problémás ülőalkalmatosságok egy részét. Ennek ellenére továbbra is megoldatlan, hogy zöldhulladék borítja a járdákat.

"Nem tudom már elsöpreni a leveleket, minden ízületem fáj, úgyhogy az a jussom, hogy naphosszat bosszankodok az avar miatt" – rázta a fejét Kokovay Ernőné a Kockaház utcában. Az idős asszony azonban arról is beszámolt, vannak olyan helyek Újszegeden, ahol a szeptember 9-én Szegedet sújtó vihar óta nem távolították el az akkor keletkezett zöldhulladékot. "A Kockaház utcában a mai napig ott vannak a gallyak, azóta is nőtt a halom, ahová összegyűjtötték, de még nem vitték el" – mondta. Ottjártunkkor azonban úgy láttuk, hogy nemcsak a Kockaház, hanem a Korondi utca és a Székely sor járdáit is eltemeti az avar.

Senki sem söpörte még el az avart a Korondi utcán. Fotók: Kovács Ferenc

"Gázolhatunk az avarban, kíváncsi leszek, az első hóesésig betelik-e valakinél a pohár, hogy eltakarítsa" – mondta a Székely sori állapotokat elnézve Benkő Elemér. "Elfoglaltak a fiatalok, csak berohannak a lakásukba, aztán ki sem dugják a lábukat a küszöbön reggelig" – fogalmazott meg generációs kritikát a nyugdíjas férfi. Azonban az avar eltakarítása Újszegeden a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. feladata: értesüléseink szerint folyamatosan takarítják az utcákat, azonban éppen ezek az utcák még nem kerültek sorra, jelenleg a Csanádi utca vonaláig takarították el az avart.

Gallyak a Kockahát utcán. Szeptember 9. óta várják az elszállításukat.

Nem mindenkit ejt kétségbe azonban a nagy avar. Edina és Prézli nevű belga juhásza kifejezetten örülnek a lehullott faleveleknek. "Imád az avarban játszani. Ahol egy kicsit több van, abba belehempereg, beleugrál, rettentően élvezi az őszt a kutyusom" – számolt be kutyája szezonális hobbijáról a lány.

A Székely soron hamarosan felszámolhatják az avartakarót.

A Délmagyar beszámolója szerint heteken át használhatatlanok voltak a nyáron átadott új padok: a deszkák kiestek, így a bútorokra már nem lehetett ráülni. A lap megkereste Német Ferenc önkormányzati képviselőt, aki szerint a kampány végeztével minden lassabban halad a városban. Német azt is mondta, jelenleg a padok garanciális felújítása folyik, ami úgy tűnik, éppen kedden ért véget, ottjártunkkor ugyanis egy pár pad újra rendeltetésszerű használatra készen várta az újszegedieket.

Ezek a Csanádi utcai padok egyelőre használaton kívüliek.

Kokovay Ernőné azt is elmondta, nagyon örült annak, amikor kiderült, hogy felújítják az Odessza lakótelepet, hiszen hosszú évek óta ott él, ráfért a ráncfelvarrás a lakótelepre. "Aztán láttam, hogy a mi utcánkban nemigen fog megváltozni semmi. Meglepődtem, mert én nem vagyok elégedetlen, de azt hittem, ugyanúgy jár a Kockaház utcának is a felújítás, mint mondjuk a Csanádi utcának" – magyarázta. Arról hétfőn számoltunk be, hogy a felújított Csanádi utcai piactér közelében

ritkán ürítik a szemeteseket

, ezért több helyen szemét hever ott, ahol nem lenne szabad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.