Közélet

Vízhiányra kell számítania az algyőieknek és a szegedieknek

Vízhiányra kell számítania az algyőieknek és a szegedieknek

2019. november 29., péntek
Vízhiányra kell számítania az algyőieknek és a szegedieknek

A Szegedi Vízmű Zrt. éjszakai ivóvízhálózat mosatást végez 2019. december 1-3. között az 1000 mm-es ivóvíz távvezetéken.

Algyő vízellátását elsődlegesen biztosító 1000 mm átmérőjű vízvezetéken az Északi Vízmű telepről „érkezik” az ivóvíz Algyőre és Szegedre. A mosatás két ütemben történik: 1. éjszaka (december. 1., 22:00-tól) elsősorban Algyőt 2. éjszaka (december. 2., 22:00-tól) pedig Szeged egy részét (északi, északkeleti rész: Baktó, Baktói kiskertek, Petőfitelep, Tápé, Tarján, Makkosháza és Fodorkert) érintik az éjszaka tervezett munkák. A munkálatok előtt körzetzárásra kerül sor, mely befolyásolhatja a hálózatban uralkodó nyomásviszonyokat, így a mosatás során (22:00 és 06:00 óra között) átmeneti nyomáscsökkenés, valamint vízhiány következhet be, és a víz zavarossá válhat, sárgás színű lehet. A víz – ülepítés után – fogyasztásra alkalmas, azonban javasoljuk, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt, vételezzenek a szükségleteiknek megfelelően ivóvizet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.