Közélet

Új rabomobilokkal szállítják a fogvatartottakat Szegeden

Új rabomobilokkal szállítják a fogvatartottakat Szegeden

2019. november 20., szerda
Új rabomobilokkal szállítják a fogvatartottakat Szegeden

11 darab új fogvatartotti szállítójárművel, valamint 7 darab személyszállító autóbusszal bővült a büntetés-végrehajtási szervezetek gépjárműparkja.

A Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, Papp Károly rendőr altábornagy ünnepélyes keretek között - a BM Heros Zrt. telephelyén - adta át az új személyszállító eszközöket, amelyekkel a jövőben Szegeden is találkozhatunk majd.

A büntetés-végrehajtás

sajtóközleménye

szerint az új járműveket - köztük a köznyelv által ismert kifejezéssel élve, rabomobilokat - az állampolgárok könnyen felismerhetik majd a szervezet megújult arculatának megfelelő logónak és fényvisszaverő matricáknak köszönhetően. Az arculati elemek most már valamennyi szolgálati járművön megtalálhatók.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága számára kiemelt feladat a fogvatartottak biztonságos mozgatása és korszerű körülmények közötti szállítása. A most átadott Volvo típusú többfunkciós rabszállítók a biztonsági előírásokat maximálisan garantálva egyszerre 40 elítélt szállítására képesek. A szolgálatba álló járművekkel folytatódott a büntetés-végrehajtás gépjárműparkjának korszerűsítése.

A 18 új gépjármű összértéke 2,4 milliárd forint. A büntetés-végrehajtási szervezet a következő évben további speciális szállítójárművek beszerzését, rendszerbe állítását tervezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.