Közélet

Új elefánt érkezik a szegedi vadasparkba

Új elefánt érkezik a szegedi vadasparkba

2019. november 16., szombat
Új elefánt érkezik a szegedi vadasparkba

A Szegedi Vadaspark 2018óta tagja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) ázsiai elefánt fajmentő tenyészprogramjának (EEP), amelynek keretében elsőként három fiatal bikát fogadott tavaly tavasszal.

A három elefánt hamar a látogatók kedvencévé vált, akik azt is láthatták időnként, hogy a két idősebb bika sokat birkózott, fitogtatta egymás felé erejét. Shanti és Shah Rukh ugyanis közel egyidős, egyforma erejű, és bár végül Shah Rukh lett a vezér, ezt időnként vita tárgyává tette a két vetélytárs. Ahogy egyre idősebbé válnak az elefántbikák, egyre komolyabbá válhatnak ezek a küzdelmek, így megoldást kellett találni erre a problémára. Végül az a döntés született, hogy Shantit egy fiatalabb bikára cseréli, elkerülendő, hogy két egyforma erejű hím legyen, így egy stabilabb hierarchia fog kialakulni. A program ajánlásával az ukrajnai Mykolaiv Zoo fogadta Shantit. Az új, nála fiatalabb bika, Félix pedig Veszprémből fog érkezni rövidesen.

(Forrás: Szegedi Vadaspark)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.