Közélet

Tizenöt csongrádi óvoda csatlakozott az Ovi-Zsaru prevenciós programhoz

Tizenöt csongrádi óvoda csatlakozott az Ovi-Zsaru prevenciós programhoz

2019. november 10., vasárnap
Tizenöt csongrádi óvoda csatlakozott az Ovi-Zsaru prevenciós programhoz

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács egyedi támogatásának köszönhetően országosan több száz hátrányos helyzetű óvoda számára biztosított ingyenes csatlakozási lehetőséget az OVI-ZSARU prevenciós programhoz - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében 15 Csongrád megyei óvoda csatlakozott a programsorozathoz. Az újonnan bekapcsolódott intézmények óvodapedagógusainak a program kidolgozója, dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője tartott ismertetőt Szegeden. Az OVI-ZSARU egy játékos, figyelemlekötő, érdekes, kommunikációra törekvő, nyolc modulból álló program, amely mesékre, történetekre, szerepjátékra épül. Az első és az utolsó foglalkozást rendőr tartja, így a gyerekek személyesen is meg tudják ismerni, majd atovábbi foglalkozásokat már az óvónők vezetik le, hisz ehhez kellő tudással ésleleményességgel rendelkeznek. Ekkor már a rendőr szerepét átveszi Rendőr Robi, aki aktív „segítőjévé válik” az óvónőnek. A főként nagycsoportos korosztály számára kidolgozott baleset- és bűnmegelőzési témájú projekt elsődleges célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak, és merjenek segítséget kérni a rendőrtől. A leendő OVI-ZSARU-s óvodák a tájékoztatót követően átvehették a Rosszcsont Ricsi, Rosszcsont Robi és Rendőr Robi bábukból, valamint oktatói munkafüzetből álló programcsomagot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.