Közélet

Tanyagondnoki konferenciát rendeznek Mórahalmon

Tanyagondnoki konferenciát rendeznek Mórahalmon

2019. november 5., kedd
Tanyagondnoki konferenciát rendeznek Mórahalmon

30 éve kezdtek el működni az országban a falu- és tanyagondnoki szolgálatok, ennek apropóján a Dél-Alföld tanyagondnokai találkoznak Mórahalmon november 5-én, kedden.

A mai napig kiemelkedő munkát végez a tanyai ellátás terén Mórahalom, ahol elsőként jött létre szervezett keretek között a szolgáltatás. Az országosan egyedülálló modellt a konferencián is bemutatják, továbbá az egész tanyagondnokság eredményeit összegzik és hivatalos kutatási eredményeket tárnak majd a hallgatóság elé a szakemberek. A falu- és tanyagondnoki szolgálatok 30 éve működnek országos szinten, a'90-es évektől ismerték fel ugyanis, hogy nagy szükséges van akistelepüléseken vagy tanyán élő, főként magányos idősek segítésére. Atanyagondnoki modellt először Mórahalmon alkalmazták szervezetten, sazóta is sikeresen, egyre bővülő szolgáltatásokkal működik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.