Hírzóna

Szerb–magyar embercsempészt dughatnak dutyiba Szegeden

Szerb–magyar embercsempészt dughatnak dutyiba Szegeden

2019. november 20., szerda
Szerb–magyar embercsempészt dughatnak dutyiba Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb–magyar kettős állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki vasárnap este kísérelt meg egy koszovói állampolgárt Magyarország területére csempészni - közölte a vádhatóság.

A gyanú szerint a zentai férfi november 17-én este 10 óra körüli időben jelentkezett belépésre az általa vezetett személygépkocsival a röszkei autópálya határátkelőhelyen. Rajta kívül az autóban tartózkodott utasként egy másik férfi is. Az intézkedő rendőröknek a gyanúsított átadta a saját személyi igazolványát, valamint az utasa vonatkozásában egy magyar állampolgár nevére kiállított személyi igazolványt. A valóságban azonban a gyanúsított utasa nem a személyi igazolványban feltüntetett magyar állampolgár volt, hanem egy koszovói férfi, aki magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni.

Az eljárás során megállapítást nyert az is, hogy a gyanúsított ismeretlenül maradt két társa segítségével szerezte be a személyi igazolványt és szállította Szabadkáról a koszovói férfit 100 euró fejében a magyar határ közelébe. A szerb határ előtt a koszovói férfi és az őt kísérő ismeretlenül maradt személyek az autóból kiszálltak, a szerb határt megkerülték, majd a magyar határátlépési pont előtt visszaszállt a koszovói férfi a gyanúsított autójába és a fent leírtak szerint megkísérelték a magyar államhatárt átlépni.

A járási ügyészség a vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntette, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.